Spændende vintur til Herning

Vi er klar med 2. vinaften i Vinklubben, og du kan godt glæde dig, for fredag d. 29/10 går turen til Herning, hvor vi skal besøge Excellent Wine.

Excellent Wine A/S er en specialiseret full-service vin- og spiritusleverandør til HoReCa segmentet, som tilbyder et bredt, fast sortiment af kvalitetsvine fra hele verden. De har gennem årene indgået agent- og eneretsaftaler med velkendte udenlandske vinproducenter og der kommer hele tiden nye produkter og producenter til.
I 2020 fejrede Excellent Wine 100 års jubilæum. De er 100 % dansk ejet, beliggende i Lind ved Herning og med Showroom i centrum af København.
Hos Excellent Wine skal vi først på rundvisning inden vi skal smage 8 forskellige vine samt tilhørende tapas.
Vi smager bobler, hvid, rød og dessertvin, og nogle af dem blindt.

Der er afgang fra Billund Idrætscenter kl. 17.30 (kom gerne fem minutter før).
Vi kører retur fra Herning senest kl. 23.

Tilmeld jer senest mandag d. 25/10 (Der skal laves aftale med bus, så overhold datoen).

/Bestyrelsen

Næste vinaften udskudt.

Kære alle.

Vi ser os nødsaget til at udskyde næste vinaften, som ellers var planlagt til fredag d. 5/3.
Sammen med Torben på Refborg kikker vi nu ind i april, men er jo stadig underlagt Coronaens luner.

Vi vil i første omgang undlade en online smagning igen, men ikke afvise at det kan blive tilfældet i nærmeste fremtid.

Forhåbentlig kan vi snart mødes irl til en rigtig vinaften med fantastiske vine og god mad.

Pas på jer selv.

Mvh. Bestyrelsen

God jul

Kære alle.

Et underligt år rinder efterhånden ud. Et år hvor vi trods pandemi og diverse nedlukninger lykkedes med tre “rigtige” smagninger og en virtuel smagning.

Forhåbentlig kan vi mødes til vinaftener på Refborg i det nye år.

Rigtig god jul og godt nytår til alle.

/Bestyrelsen

Så er Vinklubbens første online smagning på plads.

Det er lykkedes os i samarbejde med Refborg og Kælder-vin fra Give, at holde Vinklubbens første online smagning. Det er et større setup, at få alle ender til at nå sammen omkring en sådan smagning, så vi håber I vil støtte op om projektet?

Selve smagningen foregår fredag d. 13/11 kl. 19.30 og varer ca. 1½ time. Der vil blive præsenteret 6 vine – en hvid, fire røde og en portvin. Vinene samles i et smagskit svarene til et glas af hver vin. Er man 6 personer, der går sammen, modtager man i stedet en kasse med 6 flasker vin.
Sammen med vinene nyder I en udsøgt tapas anretning fra Refborg, som til lejligheden er sammensat til vinene. Anretningen er incl. brød og smør.

Smagningen er med både tapas og vin. Man kan ikke nøjes med vin alene og ej heller tapas alene.

Dette kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden stor hjælp fra Torben på Refborg og Johnny Mortensen fra Kælder-vin. Derfor skal vi have så mange med på idéen som muligt. Konen, kæresten, vennerne, naboerne og kollegaerne kan alle være med denne aften, og hele herligheden koster kun 325,- kr. pr. person.

Hvordan tænker I nok?

  • Man tilmelder sig hos Vinklubben på tilmelding@vinklubben-billund.dk
  • Det er meget vigtigt man husker navn på tilmeldingen og antal smagninger.
  • Bestilles der til 6 personer får man udleveret 6 flasker vin samt 6 gange tapas.
  • Absolut sidste tilmeldingsfrist er mandag d. 9/11.
  • Betalingen på 325,- kr. pr. person afregnes på Refborg ved afhentning af tapas og vin.
  • Afhentningen sker mellem kl. 17-19.
  • Skulle man have brug for afhentning lidt tidligere, så skrives det på tilmeldingen.
  • Link til online smagningen er vedlagt vinene.

/Bestyrelsen
Lars, Preben, Michael & Rasmus

Vinaften d. 13/11 holdes som online smagning i stedet.

Kære alle.

Da den her forbandede Corona ikke for alvor vil slippe os helt, så ser vi os selvfølgelig nødsaget til at aflyse vores planlagte vinaften fredag d. 13/11.

Men …… Vin skal vi have den aften.

Derfor arbejder vi i stedet med en online smagning, hvor man afhenter mad og vin på Refborg i god tid inden smagningen går i gang. Prisen sørger vi for blir favorabel pr. person.

For at støtte både Refborg og vinmanden er det vigtigt, at I sørger for at både koner, kærester, naboer og venner er med den aften. Det skal være en festaften i gode trygge Corona rammer.

Tilmelding til arrangementet kommer snarest, når de sidste aftaler er på plads. Men det er vigtigt at tilmeldingsfristen overholdes til tiden denne gang, idet det hele skal gå op i en højere enhed.

Vi håber I er klar på en anderledes smagning.

Mvh.
Lars, Preben, Michael og Rasmus

Første vinaften i sæson 20/21

Kære medlemmer.

Så er tiden inde til at skyde sæson 20-21 i gang, og I kan godt allerede nu glæde jer til nogle fremragende vinaftener. Der vil være en hel del nye ansigter i år, og det er fedt at budskabet om Vinklubben er nået endnu længere ud til denne sæson. Stort velkommen til alle jer nye.

Første aften holdes næste fredag d. 4/9 kl. 19 på Refborg. Vi får første vinaften besøg af Ivan Gundersen fra Perfect Wine, og fra Ivan har vi fået følgende:

Vores vinhuse er udvalgt med stor omhu. Vi skal føle relationer med de mennesker som laver vinen. Det er gerne vinhuse mindre 4-10 ha. som sætter kvalitet i højsædet, og som måske ikke tænker så meget på kvantitet. Vi har direkte kontakt med de familier der ejer og driver disse vinhuse, og vi skal høre lidt om deres livshistorie. . .
Vi startede Perfect Wine lidt som en hobby og et investeringsprojekt i 2015 og leverer i dag vine til Vinhandler og restauranter, som f.eks. Skjold Burne, Ruts Hotel, samt til alle typer virksomheder, bla. Bestseller.
Jeg har arbejdet med, og solgt vin i 24 år. Har rejst det meste af verden rundt for at smage og købe vin, og har derigennem lært at kende vinen ”på den sjove måde”. Desuden er jeg uddannet Sommelier i 2001.
Næste fredag skal I til Italien (Friuli, Valpolicella og Toscana) og Spanien (Rueda og Rioja).

Sæson 20/21

Efter en helt forrygende afslutning på sidste sæson, hvor Torben og Refborg i den grad forkælede os, så er vi igen klar til endnu en omgang i Vinklubben.

Sæson 20-21 skydes i gang fredag d. 4/9, og i år skulle vi gerne være på den anden side af Covid-19. Ellers tages selvfølgelig alle forbehold når vi mødes.
Har du en god ven eller nabo, som også nyder gode vine, så sørg endelig for han melder sig ind i klubben.

Alle aftener holdes som sædvanlig i Refborgs hyggelige lokaler på fredage og starter kl. 19.
Også i år gentager vi succesen og gør sidste aften til en paraften. Så har du en partner/kone/kæreste eller bare en god ven, så tag endelig vedkommende med. Mere herom til foråret, når datoen nærmer sig.

Årskontingentet fastholdes atter engang på 150,- kr. Disse penge bruges, hvis vinene en aften er lidt dyrere eller hvis klubben giver en fadøl, G/T eller lignende efterfølgende.
Prisen pr. aften holdes stadig på 350,- kr. Det indbefatter en 3 retters menu og rigtig gode vine.
Tager man en gæst med en enkelt aften, så er prisen for vedkommende 400,- kr.-

Vi afholder fire smagninger i sæsonen – 4/9, 13/11, 5/3, 11/6.

Mvh.
Bestyrelsen

3. vinaften fredag d. 6/3.

Godt nytår til jer alle og lad os så få indviet tyvetyve med et brag. 3. aften i vinklubben er lige om hjørnet.

Til at præsentere vine fredag d. 6/3 skulle vi have haft en vingrossist fra Varde på besøg, men et meget sent afbud skabte for et øjeblik lidt panik i bestyrelsen. Gode råd var dyre.
Derfor er det med glæde at Torben i sidste øjeblik er sprunget til, så vi kan få lov at smage på Refborgs efterhånden meget fine sortiment.
Vi vil med garanti skulle smage på Sigurd Müller vine samt meget andet, så glæd jer …… det bliver smæk for skillingen.
3. vinaften holdes fredag d. 6/3 kl. 19 på Refborg.

Tilmeld jer senest, og vi mener senest, mandag d. 2/3.

Vi glæder os til igen at nyde gode vine sammen med jer.
Vi ses næste fredag.

Mvh.
Lars, Preben og Rasmus

2. vinaften d. 15/11

Kære medlemmer.

Så er 2. aften i vinklubben lige på trapperne, og måske skal julevinen købes den aften? Hvem ved?

Til at præsentere vine fredag d. 15/11 får vi besøg af Kim Holst fra Piemonte Vinimport i Århus som blev etableret i 2011. Kim skriver følgende:

Efter gennem nogle år at have rejst og opholdt os i Piemonte, og derigennem at have fattet stor kærlighed til det piemontesiske køkken og til vinene fra området, blev beslutningen om etableringen taget. Området sydøst for byen Asti, nærmere betegnet byerne Mombercelli og Agliano Terme var udgangspunktet for vores interesse.  Udbuddet af vine fra Provincia di Asti i Danmark er overvejende domineret af de søde hvide mousserende vine på Moscato druen (Moscato d’Asti), samt sød Spumante (ASTI DOCG) af vekslende kvalitet. De Barbera vine som har kunnet købes herhjemme har oftest været fra Alba (Barbera d’Alba), som har en mere international stil.
Vi fandt imidlertid at Barbera fra Asti, i hænderne på seriøse og dygtige producenter, frembringer fremragende vine med et gunstigt forhold mellem pris og kvalitet. Det er ønsket om at dele disse oplevelser med jer, som er drivkraften i Piemonte Vinimport

2. vinaften holdes fredag d. 15/11 kl. 19 på Refborg.

Tilmeld jer senest, og vi mener senest, mandag d. 11/11.

Vi glæder os til igen at nyde gode vine sammen med jer.
Vi ses d. 15/11.

Mvh.
Lars, Preben og Rasmus