2. vinaften i sæson 22/23

Vi er nu klar med 2. aften i sæson 22-23.
Vi startede jo forrygende ud med stor deltagelse og gode vine fra VildMedVin i Grindsted. Vi har derfor valgt igen at søge lokalt, og har fået fat i Kristian Møller fra Billund Wine Cellar også kendt som Billund Vinlager.

Kristian har sendt følgende til os.
Lidt om mig selv og det i kan forvente:
Jeg startede mit vinimportfirma op i efteråret 2019 og åbnede vinbutikken på Kløvermarken 1 marts 2020. Jeg importerer selv de fleste af mine vine, og dem I skal smage, vil kun være egen import fra små familieejede vinhuse, som har været det i flere generationer. Jeg importerer fra hele Europa, både rød, hvid, mousserende, champagne og dessertvin men også spiritus og tonicvand.

Aftenen vil starte med velkomst bobler, som er er blevet anbefalet i Vinguiden.
Derefter følger en riesling som lige er kommet hjem i den nye årgang. Det er første årgang som både er økologisk og vegansk.
2 hvidvine fra Spaniens måske bedste vinregion Rueda. Den ene har lige fået 95P af Decanter.
3 rødvine – En spansk vin lavet på en busk drue altså en drue der ikke vokser på vinstokke.
En vin som netop nu er på vej til Danmark for første gang fra vores nyeste vinhus, som ligger i Gascogne, Frankrig. I vil være de første i Danmark til at smage den. Lavet på 90% Tannat drue, en drue som de færreste har smagt, men som i godt kan glæde jer til. En drue med masser af saft og kraft.
Den sidste røde tager turen til Italien, og en vin der er blevet kåret til en af de 40 bedste vine, som ikke er lavet på Nebbiolodruen, druen der bruges til Barbaresco og Barolo.
Sidst men ikke mindst skal vi have en dessertvin. En vin hvor druen har fået ædel råd (botrytis) og kun producers et sted i verden og det er ikke Sauterne:)

Vi mødes som sædvanligt på Refborg kl. 19 fredag d. 4/11.

Tilmeld jer senest mandag d. 31/10.

Sæson 2022/23 sættes i gang.

Vi er nu klar med 1. aften i sæson 22-23.
Vi starter sæsonen ud med 61 medlemmer. I vil støde på en masse kendte ansigter, men en del nye har også meldt sig under fanerne. Velkommen til jer.
Man er stadig meget velkommen til at tage venner eller naboer med, så de måske melder sig til Vinklubben. En aften for dem koster 500,- kr.

Vi får den første aften i år lokalt besøg. Morten fra VildMedVin i Grindsted kommer forbi med spændende vine fra sortimentet. Det bliver spansk tema den aften, og I kan godt glæde jer til nogle spændende efterårs vine.

Hos VildMedVin Grindsted møder du Morten & Nathja.
De har begge erfaring fra restaurationsbranchen, og er passioneret omkring vin og gastronomi.
For Morten og Nathja er kvalitet og kundeservice i højsædet, og kunderne skal alle have en unik behandling, ligegyldig hvor meget de handler for.
Butikken er selvfølgelig repræsentant for VildMedVins store udvalg af vin, spiritus, kaffe og te samt mange lækre specialiteter. Hvad enten der skal bruges en gavekurv (altid gratis indpakning) eller man skal have sammensat en vinmenu, er VildMedVin Grindsted butikken for dig.
Hver fredag er der ’Fredags-stemning’ i butikken, hvor der udvælges spændende vine, som alle kan smages.

Vi mødes som sædvanligt på Refborg kl. 19 fredag d. 2/9.

Tilmeld jer senest mandag d. 29/8.

/Bestyrelsen

4. aften i Vinklubben

Kære vinfolk.

Vi er klar med 4. og sidste vinaften i Vinklubben for denne sæson.
Vi skulle gerne slutte af med et brag, og samtidig fejre at vi for første gang i næsten 3 år har været en hel sæson igennem uden corona aflysninger.
Tag meget gerne venner eller naboer med, så de måske melder sig til Vinklubben næste sæson. En aften for dem koster 400,- kr.

Vi får besøg af Hans Cramer fra Lesedi Wines i Århus denne gang. Hans har specialiseret sig i sydafrikanske vine, og enkelte vil nok kunne huske, at han har været forbi Vinklubben før for ca. 5 år siden.
Vi skal smage en velkomst, to hvide, tre røde og slutteligt den fremragende dessertvin, som Hans tidligere har haft med.

Lesedi Wines er et kvalitetsorienteret vinimport firma i Aarhus med fokus på Sydafrikanske vine. Vi ønsker at være den førende importør af kvalitetsvine fra Sydafrika Firmaet er etableret i 2009 Vi har boet og arbejdet i Sydafrika i 2 år (2008 og 2009), og siden er landet besøgt mange gange – cirka én gang om året. Derfor har vi et unikt og indgående kendskab til vinene og producenterne dernede. Ved at udbygge de tætte relationer blandt producenter og eksperter på vinmarkedet plus mange rejser rundt i Sydafrika, udvikles Lesedi Wines løbende. Vort fokus er kvalitet hos mindre producenter og med den rigtige beliggenhed. Det vil som regel sige højtliggende vinmarker, gerne sydvest eller sydøst skrånende marker og tæt på det kølige Atlanterhav. Vi tilbyder unikke vine, der ikke sælges i supermarkeder. De er kendetegnet ved at være dyrket under unikke klima- og jordbundsforhold. Erfaringen er, at det kunder ønsker er vin med personlighed, historie og selvfølgelig høj kvalitet. Du husker ikke den masseproducerede vin, men vinen fra det lille familieejede sted, hvor druerne håndplukkes og krop og sjæl lægges i arbejdet, denne huskes. LESEDI betyder “Lys og Solskin” og ordet er fra BaSotho stammen. Basotho-folket er én blandt flere oprindelige stammer, der nu i dag udgør Sydafrika.

Vi mødes som sædvanligt på Refborg kl. 19 fredag d. 20/5.

/Bestyrelsen

3. aften i Vinklubben

Kære medlemmer.

Vi er klar med 3. vinaften i Vinklubben.

Nu skulle det være endeligt, at vi er på den anden side af Coronaen.
Ikke flere nedskallerede aftener. Nu kører vi på med fuld skrue. 👍🍷

Derfor er det med kæmpestor fornøjelse, at vi skal byde velkommen til Barberens Vine fra Vejle denne gang.

Jesper Krambech fortæller:

Visionen med Barberens Vine, er at formidle og give muligheden for nogle helt fantastiske smagsoplevelser, til lavest mulige flaskepris!
Det går i al sin enkelthed ud på at skabe mest muligt velsmag til bedst mulig pris.
​​​​​​​Jeg sænker avancen til et absolut minimum, for at kunne give dig de samme gode vinoplevelser jeg selv har nydt, samt mulighed for at smage noget vin som ikke nødvendigvis kan købes alle steder.

Kort sagt: Give alle mulighed for nogle store smagsoplevelser til skarpe priser!


Vi skal smage en velkomst, to hvide, tre røde og slutteligt en dessertvin. Der kikkes en del mod USA i smagningen, men I kan godt glæde jer til en Bordeaux fra klasseårgangen 2016.

Vi mødes som sædvanligt på Refborg kl. 19 fredag d. 4/3.

Tilmeld jer senest mandag d. 28/2
Indbetal 350,- kr. pr. på Vinklubbens konto og send en mail til
tilmelding@vinklubben-billund.dk, også hvis det er en framelding. VIGTIGT!

Vi glæder os til igen at se jer til vinaften.

Mvh.
Lars, Preben, Michael og Rasmus

Spændende vintur til Herning

Vi er klar med 2. vinaften i Vinklubben, og du kan godt glæde dig, for fredag d. 29/10 går turen til Herning, hvor vi skal besøge Excellent Wine.

Excellent Wine A/S er en specialiseret full-service vin- og spiritusleverandør til HoReCa segmentet, som tilbyder et bredt, fast sortiment af kvalitetsvine fra hele verden. De har gennem årene indgået agent- og eneretsaftaler med velkendte udenlandske vinproducenter og der kommer hele tiden nye produkter og producenter til.
I 2020 fejrede Excellent Wine 100 års jubilæum. De er 100 % dansk ejet, beliggende i Lind ved Herning og med Showroom i centrum af København.
Hos Excellent Wine skal vi først på rundvisning inden vi skal smage 8 forskellige vine samt tilhørende tapas.
Vi smager bobler, hvid, rød og dessertvin, og nogle af dem blindt.

Der er afgang fra Billund Idrætscenter kl. 17.30 (kom gerne fem minutter før).
Vi kører retur fra Herning senest kl. 23.

Tilmeld jer senest mandag d. 25/10 (Der skal laves aftale med bus, så overhold datoen).

/Bestyrelsen

Næste vinaften udskudt.

Kære alle.

Vi ser os nødsaget til at udskyde næste vinaften, som ellers var planlagt til fredag d. 5/3.
Sammen med Torben på Refborg kikker vi nu ind i april, men er jo stadig underlagt Coronaens luner.

Vi vil i første omgang undlade en online smagning igen, men ikke afvise at det kan blive tilfældet i nærmeste fremtid.

Forhåbentlig kan vi snart mødes irl til en rigtig vinaften med fantastiske vine og god mad.

Pas på jer selv.

Mvh. Bestyrelsen

God jul

Kære alle.

Et underligt år rinder efterhånden ud. Et år hvor vi trods pandemi og diverse nedlukninger lykkedes med tre “rigtige” smagninger og en virtuel smagning.

Forhåbentlig kan vi mødes til vinaftener på Refborg i det nye år.

Rigtig god jul og godt nytår til alle.

/Bestyrelsen

Så er Vinklubbens første online smagning på plads.

Det er lykkedes os i samarbejde med Refborg og Kælder-vin fra Give, at holde Vinklubbens første online smagning. Det er et større setup, at få alle ender til at nå sammen omkring en sådan smagning, så vi håber I vil støtte op om projektet?

Selve smagningen foregår fredag d. 13/11 kl. 19.30 og varer ca. 1½ time. Der vil blive præsenteret 6 vine – en hvid, fire røde og en portvin. Vinene samles i et smagskit svarene til et glas af hver vin. Er man 6 personer, der går sammen, modtager man i stedet en kasse med 6 flasker vin.
Sammen med vinene nyder I en udsøgt tapas anretning fra Refborg, som til lejligheden er sammensat til vinene. Anretningen er incl. brød og smør.

Smagningen er med både tapas og vin. Man kan ikke nøjes med vin alene og ej heller tapas alene.

Dette kunne selvfølgelig ikke lade sig gøre uden stor hjælp fra Torben på Refborg og Johnny Mortensen fra Kælder-vin. Derfor skal vi have så mange med på idéen som muligt. Konen, kæresten, vennerne, naboerne og kollegaerne kan alle være med denne aften, og hele herligheden koster kun 325,- kr. pr. person.

Hvordan tænker I nok?

  • Man tilmelder sig hos Vinklubben på tilmelding@vinklubben-billund.dk
  • Det er meget vigtigt man husker navn på tilmeldingen og antal smagninger.
  • Bestilles der til 6 personer får man udleveret 6 flasker vin samt 6 gange tapas.
  • Absolut sidste tilmeldingsfrist er mandag d. 9/11.
  • Betalingen på 325,- kr. pr. person afregnes på Refborg ved afhentning af tapas og vin.
  • Afhentningen sker mellem kl. 17-19.
  • Skulle man have brug for afhentning lidt tidligere, så skrives det på tilmeldingen.
  • Link til online smagningen er vedlagt vinene.

/Bestyrelsen
Lars, Preben, Michael & Rasmus

Vinaften d. 13/11 holdes som online smagning i stedet.

Kære alle.

Da den her forbandede Corona ikke for alvor vil slippe os helt, så ser vi os selvfølgelig nødsaget til at aflyse vores planlagte vinaften fredag d. 13/11.

Men …… Vin skal vi have den aften.

Derfor arbejder vi i stedet med en online smagning, hvor man afhenter mad og vin på Refborg i god tid inden smagningen går i gang. Prisen sørger vi for blir favorabel pr. person.

For at støtte både Refborg og vinmanden er det vigtigt, at I sørger for at både koner, kærester, naboer og venner er med den aften. Det skal være en festaften i gode trygge Corona rammer.

Tilmelding til arrangementet kommer snarest, når de sidste aftaler er på plads. Men det er vigtigt at tilmeldingsfristen overholdes til tiden denne gang, idet det hele skal gå op i en højere enhed.

Vi håber I er klar på en anderledes smagning.

Mvh.
Lars, Preben, Michael og Rasmus

Første vinaften i sæson 20/21

Kære medlemmer.

Så er tiden inde til at skyde sæson 20-21 i gang, og I kan godt allerede nu glæde jer til nogle fremragende vinaftener. Der vil være en hel del nye ansigter i år, og det er fedt at budskabet om Vinklubben er nået endnu længere ud til denne sæson. Stort velkommen til alle jer nye.

Første aften holdes næste fredag d. 4/9 kl. 19 på Refborg. Vi får første vinaften besøg af Ivan Gundersen fra Perfect Wine, og fra Ivan har vi fået følgende:

Vores vinhuse er udvalgt med stor omhu. Vi skal føle relationer med de mennesker som laver vinen. Det er gerne vinhuse mindre 4-10 ha. som sætter kvalitet i højsædet, og som måske ikke tænker så meget på kvantitet. Vi har direkte kontakt med de familier der ejer og driver disse vinhuse, og vi skal høre lidt om deres livshistorie. . .
Vi startede Perfect Wine lidt som en hobby og et investeringsprojekt i 2015 og leverer i dag vine til Vinhandler og restauranter, som f.eks. Skjold Burne, Ruts Hotel, samt til alle typer virksomheder, bla. Bestseller.
Jeg har arbejdet med, og solgt vin i 24 år. Har rejst det meste af verden rundt for at smage og købe vin, og har derigennem lært at kende vinen ”på den sjove måde”. Desuden er jeg uddannet Sommelier i 2001.
Næste fredag skal I til Italien (Friuli, Valpolicella og Toscana) og Spanien (Rueda og Rioja).